Quida Professional

Qua prijs en kwaliteit kan hier geen ander merk tegenop

Nagelstyliste Renata Versteeg D’Olivio zit al meer dan twintig jaar in het vak. Recent heeft ze het merk Quida van producent Deconails ontdekt. Als ambassadeur én ervaringsdeskundige deelt zij in deze editie van het panel haar visie over het huidige aanbod op de markt.

“Na meer dan twee decennia in het nagelvak te zitten heb ik al heel veel zien gebeuren. Soms voel ik me net als de generatie van vlak na de oorlog. Zij zagen de eerste tv opkomen, gevolgd door kleurentelevisie én van één auto naar te veel auto’s in de straat. Zo zie ik dat ook in de nagel-branche. Wat is er op dit moment ontzettend veel verkrijgbaar. Zie als professional nog maar eens de bomen door het bos.

Als ik naar de producten kijk, dan had je vroeger colorgels met weinig pigment. De kwaliteit van de gellakken is niet meer te vergelijken met wat we toen gebruikten. Nu is deze in één woord top; zeker wat de gellakken van Quida betreft. Maar er komen ook nog steeds producten op de markt, waarvan ik denk ‘oh dat heb ik nog ergens in een lade liggen’.

Wat merken betreft, koos ik de afgelopen jaren echt op kleur. Zo heb ik Quida ook op de beurs gespot. Toen de gellak voor het eerst gebruikte, was ik echt verbaasd over het pigment. Maar ook de souplesse waarmee de lak zich liet strijken en dat één laag al voldoende dekte, vielen mij op. Vier weken later zat de kleur bij mijn klant nog steeds top. Toen ben ik me verder in het merk gaan verdiepen.

De gellak vind ik persoonlijk één van de ondergewaardeerde paradepaardjes van Quida. Dit product mag echt veel meer onder de aandacht worden gebracht van professionals. Veel mensen denken vaak ‘voor deze prijs zal het wel prut zijn’, maar dat kan ik absoluut tegenspreken. Qua prijs en kwaliteit kan hier geen ander merk tegenop. Professionals die het merk niet aanschaffen, omdat ze het te goedkoop vinden – en dus twijfelen aan de kwaliteit – begrijp ik niet. Waarom zou je meer betalen en je marge flink naar beneden halen? Doe je dat alleen, omdat je dan kan zeggen dat je met merk A werkt?

Nu ben ik persoonlijk van mening dat het niet alleen om het product draait; nog belangrijker is wat je er mee doet. Als je de basiskennis niet hebt, dan zal de nagel ook niet goed blijven zitten als je dat dure A-merk gebruikt. Beschik je wel over de vakkennis en neem je je werk serieus, dan deel je – als je het product zelf hebt ervaren – mijn mening over Quida. Ik wil echt niets anders meer dan de gellakken van deze producent. Geef dit merk een eerlijke kans; ik zeg Quida en jij?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *